Театр танцю «Феєрія» повернувся з Латвії зі «сріблом»

19-22 червня відбувся ХІ Міжнародний фестиваль дитячої та юнацької творчості «Rudaga 2019 NEW STAR», який останні 11 років проходить у Юрмалі, Латвія. Щорічно фестиваль збирає близько 300 учасників з Латвії, Естонії, Литви, Росії, Білорусії, Казахстану, Швеції, Німеччини та інших країн.Одним із учасників фестивалю від України став театр танцю «Феєрія» Сумського державного університету, керівник – Світлана Бондаренко. На конкурсі від колективу були представлені дві хореографічні постановки, а саме: «Український жартівливий» та «Не відпускай». За рішенням журі, «Феєрія» посіла ІІ місце та отримала спеціальний приз – сертифікат на безкоштовну участь в одному з міжнародних фестивалів-конкурсів дитячої та юнацької творчості в Україні від організаторів «Пектораль ХХІ». Український народний колорит став до вподоби як організаторам, так і місцевим жителям, тому танець «Український жартівливий» – серед шести найкращих, яких відібрали на благодійний гала-концерт «Діти Латвії», що відбувався у легендарному концертному залі Dzintaru.
У межах участі у фестивалі студенти СумДУ отримали можливість здійснити незабутній круїз Рига-Стокгольм-Рига, насолодитися європейською архітектурою, Балтійським морем.
За час перебування у Латвії студенти встигли чотири рази побувати у Ризі, тому вулички старого міста стали для них досить знайомими. Це частина міста на правому березі річки Даугави, знаменита своїми соборами й історичними будівлями. Найцікавіше, що вони бачили краєвиди Риги з висоти 27-поверхового будинку, навіть акрофобія (страх висоти) не стала нікому перешкодою. Також встигли побачити Кам’яницю Чорноголових, Порохову вежу, Академію наук, Латвійську національну оперу, Ратушу та ін..
У Стокгольмі «феєріївці» були лише близько п’яти годин, проте встигли закохатися у його визначні місця. Стали свідками урочистої зміни варти біля Королівського палацу. Одним із найочікуванішого була захоплююча екскурсія у музей «Васа». Це музей одного експоната – триметрового щоглового вітрильника. Це унікальний за своєю цінністю витвір мистецтва. На кораблі збереглося 98 відсотків оригінальних деталей і сотні висічених скульптур. Окрім самого корабля, у музеї зібрано різні експонати, що розповідають історію корабля, – таку коротку, але з продовженням у наші дні.
Про подорож на паромі «Romantika» важко щось говорити, оскільки усіх досі переповнюють позитивні емоції. А як по-іншому, коли, бриз ,залитий сонцем горизонт, відкрите море, кружляють чайки, широкі палуби вишукані каюти, привітні європейці.
Прощатися з цим надто складно, тому усі сказали «До побачення», з надією на те, що доля подарує ще не одне нове незвідане місто, країну, море чи навіть океан. Адже «Феєрія» завжди готова до нових творчих обріїв, незалежно від географії пропозицій.

Автор статті Тетяна Пляшник.

Останні новини